SON DAKİKA

Ehliyet Sınav Soruları – Haber – Alım Duyuruları

2018 Ehliyet Sınavında Hangi Alandan Kaç Soru Çıkar?

2018 Ehliyet Sınavında Hangi Alandan Kaç Soru Çıkar?
Bu haber 05 Haziran 2018 - 17:11 'de eklendi ve 15.434 kez görüntülendi.

2018 Ehliyet Sınavında Hangi Alandan Kaç Soru Çıkar?

Sürücü adayları, ehliyet sınavına girerek başarılı sonuç almalarıyla ehliyet sahibi olabilmektedirler. Yıl bazında değerlendirildiğinde, değişimlerin gözlenebilmesi söz konusu olduğundan dolayı; her zaman güncel olarak kabul edilen şartlar dahilinde ehliyet sınavını uygulamaları tamamlanmaktadır.

2018 ehliyet sınavına girecekler için, hangi alandan kaç soru çıkar sorusu oldukça fazla sorulan soruların başında gelir. M, A1, A2, A , B1, B, D1, D, C1, C ve F sınıflarında ehliyet sınavına girecek olan adayların her biri, toplamda 50 soruyu cevaplamalılardır.

Bilgilerin teorik olarak değerlendirilmeye alındığı bir sınav olmasıyla beraber, en az 35 sorunun doğru cevaplanması şartı aranır. Sürücü adaylarının ortak olarak girdiği ilk adım sınavı olarak zorunlu olan sınavın başarılı olması durumunda direksiyon sınavı adımına geçilir.

2018 Ehliyet Sınavı Soruları Hangi Alanlarda Hazırlanır?

Ehliyet sınav soruları; trafik ve çevre, ilk yardım, , araç tekniği ve trafik adabı konuları üzerinden hazırlanmaktadır. Her sınavda yeni soruların soruluyor olmasıyla beraber, sürücü adaylarının sahip oldukları bilgi seviyesinin değerlendirilmesi bu şekilde sağlanır.

  • Trafik ve Çevre – 23 soru
  • İlk yardım – 12 soru
  • Araç tekniği – 9 soru
  • Trafik adabı – 6 soru olarak hazırlanır.

Her kategori, kendi içerisinde özel soruları barındırıyor olmasıyla beraber test halinde şıklı olarak adayların seviyesini ölçer.

Ehliyet sınavının ilk adımı olan sınavda hazırlanan tüm sorular, nitelikli bilgi değerinin anlaşılabilmesinde rol oynar. Her alanda soruların tamamının işaretlenmesi zorunlu değildir. Sınavda asgari seviyede puan alınması yeterlidir.

Ehliyet Sınavı Ne Kadar Sürer?

Ehliyet sınavı klasik olarak test halinde yapılma aşamasında 1 saatlik süreyi kapsar. Elektronik hazırlanan sınavda 45 dakikalık süre sürücü adayları için belirlenen zamandır. Sınavda yanlışlar doğruyu götürmediğinden dolayı, işaretleme yapılırken soru atlanması herhangi bir avantaj sağlamamaktadır.

Ehliyet sınavındaki tüm soruların değeri eşittir. 2’şer puan olarak yapılan değerlemeyle beraber, adayların baraj puanı aşmaları gerekliliği sunulur.

Sonuçların açıklanmasının ardından başarılı olan adaylar, direksiyon sınavına giriş için başvuruda bulunabilme hakkı kazanırlar.

EHLİYET SINAVINA HAZIRLANAN ADAYLARIN DİKKATİNE

Ehliyet Sınavları İçin Hazırlanmış En Kapsamlı ÜCRETSİZ Mobil Uygulama Burada
  • Çıkmış Sorular ve Cevapları
  • Ders Notları - Konulara Ait Testler
  • Denemeler
  • Trafik İşaretleri
  • Araç Gösterge İşaretleri
  • Ehliyet Sınıfları
  • Hız Limitleri
  • Plakalar
  • Ehliyet Haberleri - Son Dakika Haberleri
ÜCRETSİZ UYGULAMAYI İNDİRMEK İÇİN LOGOYA TIKLAYIN   
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
1 ADET YORUM YAPILDI
Şakir 16 Temmuz 2018 / 10:52 Cevapla

Hangi konularda çıkacak

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER