SON DAKİKA

Ehliyet Sınav Soruları – Haber – Alım Duyuruları

2019 Kış Lastiği Takmama Cezası Ne Kadar?

2019 Kış Lastiği Takmama Cezası Ne Kadar?
Bu haber 03 Ocak 2019 - 10:55 'de eklendi ve 3.294 kez görüntülendi.

Araç sahipleri, Kış aylarında en önemli şey 2019 Kış Lastiği Takmama Cezası Ne Kadar? hakkında bilgiler vereceğim.

Kış Lastiği Takmama Cezası 2019

Trafiğe çıkan araba sürücüsünün yalnızca kendine ve arabasında taşıdığı yolcularına değil, trafikteki bütün araç sürücülülerine karşı bir sorumluluğu vardır. Sağlıklı ve kazasız bir yolculuk için bütün sürücülerin trafik kurallarına karşı saygılı olması gerekir. Ancak güvenli trafik için trafik kurallarından başka etkenler de vardır.

Bakımları yapılmamış, arızalı ve sorunlu araçlar sürücüsü her ne kadar dikkatli ve trafik kurallarına saygılı olsa da kazalara neden olabilir. Bu nedenle trafik kurallarının yanında araç bakımları da bir sorumluluktur.

Kış aylarında meydana gelen kazalar genellikle kaygan ve buz tutmuş yollarda olur. Bu yollarda kış lastiği kullanmayan sürücüler kazalara neden olurlar. Bunun için emniyet kuvvetleri kış lastiği takmama cezası 2019 yılı düzenlemelerini yapmışlardır. Yeni düzenlemede belirtildiği üzere bu ceza 885 TL olarak kesilmektedir.

Kış Lastiği Takma Zorunluluğu Ne Zaman Başlar?

Kış lastikleri güç hava şartlarının hâkim olduğu kış mevsiminde sürücü, yolcu ve trafiğin güvenliğini sağlamak için özel olarak üretilmiş lastiklerdir. Ancak her şoför ne yazık ki gerekli toplum bilincine ve sorumluluk duygusuna sahip değildir. Bu nedenle kış mevsiminde kış lastiğine geçmeyi önemsemeyerek hem kendi hayatını hem de trafikte birlikte yol aldığı diğer sürücülerin hayatını tehlikeye atar.

Bu olumsuz duruma son vermek için yetkililer kış lastikleri kullanım yönergesi ile kış lastiği takmama cezası 2019 senesi rakamlarını hazırlarlar. Buna göre ülke genelinde kış lastiğine geçmek için en son tarih 1 Aralık olarak belirlenmiştir. Zorunluluk ise 1 Nisan 2019’da son bulacaktır.

Kış Lastiği Yönergesinin Dikkat Çeken Maddeleri

Trafiğin kazasız olarak akmasını sağlamak üzere yapılan kış lastiği düzenlemeleri ve kış lastiği takmama cezası 2019 tarifesi sürücülerin dikkatli bir şekilde incelemeleri gereken bir düzenlemedir. Buna göre hem yolcu taşıması yapan hem de her çeşitte yük taşıyan araçların belirlenen tarihler arasında kış lastiği ile yola çıkması zorunludur.

Bu kuralın aksatılması durumunda ceza kesilebilir. Ceza kesilen araçların aynı zamanda mevcut lastiklerini kış lastikleri ile değiştirmeden tekrar yola çıkması da engellenmektedir.

EHLİYET SINAVINA HAZIRLANAN ADAYLARIN DİKKATİNE

Ehliyet Sınavları İçin Hazırlanmış En Kapsamlı ÜCRETSİZ Mobil Uygulama Burada
  • Çıkmış Sorular ve Cevapları
  • Ders Notları - Konulara Ait Testler
  • Denemeler
  • Trafik İşaretleri
  • Araç Gösterge İşaretleri
  • Ehliyet Sınıfları
  • Hız Limitleri
  • Plakalar
  • Ehliyet Haberleri - Son Dakika Haberleri
ÜCRETSİZ UYGULAMAYI İNDİRMEK İÇİN LOGOYA TIKLAYIN   
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER