SON DAKİKA

Ehliyet Sınav Soruları – Haber – Alım Duyuruları

2019 Yılı Araç Muayene Ücretleri Belli Oldu

2019 Yılı Araç Muayene Ücretleri Belli Oldu
Bu haber 02 Ocak 2019 - 14:45 'de eklendi ve 4.808 kez görüntülendi.

Araç sahipleri, bu yazımızda sizlere 2019 Yılı Araç Muayene Ücretleri Belli Oldu hakkında bilgiler vereceğim.

2019 yılı araç muayene ücretleri belli oldu. 

Ülkemizde gittikçe artan araç sayısı yanında bazı sıkıntıları da getirmektedir. Özellikle sürücü hataları ve yol yetersizlikleri nedeni ile her yıl binlerce kaza gerçekleşmekte ve yine binlerce insanımız hayatını kaybetmektedir. Kazaların bir kısmı da araçlardaki yetersizliklerden kaynaklanmaktadır. Frenlerin tutmaması, lambaların yanmaması veya lastiklerin istenilen kalitede olmaması bunlardan bazılardır. İşte araçların bu tür yetersizliklerinin giderilebilmesi için belli aralıklarla kontrol edilmesi gerekiyor.

Aslında kişisel sorumluluğumuz olan araç bakımı araç türüne göre belli zaman aralıklarında da TÜVTÜRK tarafından yapılmaktadır. Bu araç muayene süreleri yeni araçlar için 3 yıl, 3 yaş ve daha büyük hususi araçlar için 2 yıl ve ticari araçlar için ise bir yıldır. Araç muayeneleri TÜVTÜRK istasyonlarında yapılmaktadır.

Her yılın sonunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan genelge doğrultusunda araç muayene ücretleri yeniden belirlenmektedir. Buna göre 2019 yılında muayene ücretleri şöyle olacaktır.

KDV Dahil Araç Muayene Ücretleri

Kullanılan araç tiplerine göre aşağıdaki tabloda araç muayene fiyat listesini inceleyebilirsiniz.

ARAÇ TİPLERİ KDV DAHİL ARAÇ MUAYENE FİYATLARI
 Otobüs, kamyon, çekici, tanker araç muayene fiyatları 377,60 TL
 Otomobil, minibüs, kamyonet, arazi taşıtı, özel taşıt, römork ve yarı römork araç muayene fiyatları 279,66 TL
 Traktör, (römorklu, römorksuz), motosiklet, motorlu bisiklet araç muayene fiyatları 142,78 TL
  1. Araç muayene ücretleri ödemelerini TÜVTÜRK araç istasyonları üzerinden nakit para ile ödeyebilirsiniz.
  2. Belirtiğimiz araçlar dışında farklı kategorideki araçlar muayene ücretleri T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından belirtilen ücretler geçerlidir.
  3. Aracın muayenesi geciktirildiği zaman %5 oranında her ay için fazla ödeme yapmak zorunda kalırsınız.
  4. Muayene esnasında sınıfta kalan araçlar içinse raporlarda belirtilen ağır kusurlar yaptırıldıktan sonra tekrar araç muayenesini 1 AY içerisinde kontrolle sokulduğu zaman ücret alınmadan araç muayenesi yapılır! 1 AY içerisinde yeni muayeneye gelmeyen araçlar içinse muayene ücreti tekrar alınmaktadır.

Araç Muayene Randevusu Nasıl Alınır?

Aracını muayene sokmak isteyenler öncelikle araç muayene randevusu almak için 0850 222 8888 numaralı çağrı merkezini arayabilirler veya TÜVTÜRK İnternet web sitesi üzerinden il-ilçe, ruhsat ve araç plakası bilgilerini girdikten sonra tarih ve saat belirterek randevu talep edebilirsiniz.

Hatalı randevu tarihi veya saatini değiştirmek isteyen kişiler ise yine aynı bölüm üzerinden tarih ve saat değiştirebilirler. TÜVTÜRK araç muayene istasyonları resmi web sitesi üzerinden randevu aldığınıza dikkat edin!

TÜVTÜRK muayene randevusu almak için buraya tıklayın.

NOT : Sitemiz üzerinde belirtilen araç muayene ücretleri veya araç muayene fiyat listesi tamamen bilgilendirme amaçlı araç muayene fiyatları değiştirildiğinde güncelleme yapılmaktadır. Doğmuş veya doğacak olan hiçbir sorumluluğu kabul etmediğimizi beyan ederiz!

EHLİYET SINAVINA HAZIRLANAN ADAYLARIN DİKKATİNE

Ehliyet Sınavları İçin Hazırlanmış En Kapsamlı ÜCRETSİZ Mobil Uygulama Burada
  • Çıkmış Sorular ve Cevapları
  • Ders Notları - Konulara Ait Testler
  • Denemeler
  • Trafik İşaretleri
  • Araç Gösterge İşaretleri
  • Ehliyet Sınıfları
  • Hız Limitleri
  • Plakalar
  • Ehliyet Haberleri - Son Dakika Haberleri
ÜCRETSİZ UYGULAMAYI İNDİRMEK İÇİN LOGOYA TIKLAYIN   
Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER